top of page
  • Miika Granholm

Saammeko esitellä - Ville Saarikangas

Updated: Nov 23, 2021


Jokaisella Capital AV:laisella on tärkeä osansa asiakkaiden tapahtumien onnistumisessa, vaikka toiset ulkoapäin katsottuna ovatkin roolissaan muita näkyvämpiä. Haluammekin nyt esitellä heidät, ihmiset kaiken takana. Seuraavaksi vuorossa on projektipäällikkö Ville Saarikangas.


Musiikki oli vahvasti mukana Villen elämässä koko lapsuus- ja nuoruusajan. Viulua, pianoa, kitaraa ja treenejä seitsemänä päivänä viikossa. Vaikka Ville treenasi myös musiikkiopistossa hän halusi luoda oman suhteensa musiikkiin ja löytää oman tyylinsä soittamiseen. Sama oman tien löytäminen ja itsenäinen opiskelu on jatkunut myös myöhemmillä urapoluilla.Ensimmäinen opiskelupaikkani oli ”kauppiksessa” ulkomaankaupan markkinointilinjalla. Valintaa helpotti merkittävästi se, että samaan aikaan linjalla aloitti 17 tyttöä ja vain yksi poika. Opiskeluihin kuului ulkomaan harjoittelu ja halusin mahdollisimman kauas. Päädyin harjoitteluun hotelliin Floridaan, jonne pääsin myös töihin 1 ½ vuodeksi opiskelujen jälkeen. Samalta reissulta löysin myös tulevan vaimoni, hän oli lomailemassa samoilla seuduilla.

Amerikan reissun jälkeen Ville työskenteli ravintolapäällikkönä Rauman Carrolsilla ja aloitti tietojenkäsittelyn opinnot Keravan AMK:ssa. Koulussa Ville opiskeli omaa vauhtiaan ja oli välillä taidoissa edellä myös opettajiaan. Musiikki kulki taas mukana elämässä. Ville hankki omat äänikamat ja alkoi tehdä miksauskeikkoja. Hyvänä vessalukemisena toimivat tuolloin laitteiden manuaalit. Miksauskeikkoja tuli vauhdilla lisää ja Villen paikka musiikin alalla alkoi hahmottua. Puoli vuotta kovaa harjoittelua keikoilla ja sitten tietojenkäsittely opinnot saivatkin jäädä.


Ville perusti oman firman ja teki keikkoja 2004-2019 useille firmoille. Näinä vuosina vauhti oli kova. Ville on aina tykännyt työstä ja pystynyt tekemään sitä putkeen mahdottomia tuntimääriä. Kuitenkin 2018 alkoi tuntua siltä, että rauhoittuminen olisi paikallaan. Lapset ja talonrakennusprojekti siivittivät päätöstä. Capital AV:lla oli projektipäällikön paikka auki, ja kun sitä Villelle tarjottiin, oli siihen helppo tarttua. Capital AV oli tuolloin ainoita firmoja Suomessa, joilla oli suuret määrät LED-screeniä. Tämä uusi haaste kiinnosti myös Villeä. Tukijoukko firmassa ja yhdessä tekemisen meininki olivat Villelle luksusta yrittäjävuosien jälkeen. Nyt kaikesta ei tarvinnut enää kantaa vastuuta yksin.


Mikä työssäsi on tärkeintä, mikä parasta ja mikä stressaavinta?


Tärkeintä on projektin kokonaisuuden hallinta. Kun asiakas on tyytyväinen, silloin olet onnistunut. Parasta on, kun asiat toteutuvat juuri niin kuin olet ne etukäteen suunnitellut. Olen tarkka aikatauluista ja tunnen suurta tyydytystä, kun päivässä on hyvä workflow ja asiat rullaavat kuin itsestään. Suunnittelu ei lopu keikan päättymiseen, myös jokainen casen siirto purussa täytyy olla mietittynä. Stressaavaa taas on kaikki olosuhteet mihin ei voi itse vaikuttaa, liukas keli, epävakaat nettiyhteydet jne.


Ikimuistoinen keikkasi?

”Se oli Suunnon lanseeraustilaisuus Mont Blancilla 2012. Itse tilaisuus kesti puoli päivää, mutta kaiken kaikkiaan keikkaan meni 11 vrk. Siihen liittyi kyllä kaikenlaista, ehkä kaikkea ei kannata muistella…” Ville nauraa.

Mitä Korona-aika on tuonut työhösi?

Nyt Korona-aikaan olen käynyt myös itse keikoilla, ihan teknikkonakin. Vaihteeksi olen tehnyt myös keikkojen kalustosuunniteluja. Stream -tuotanto ja tekniikka on pitänyt ottaa haltuun uutena asiana. Vaikka firmalle tämä aika on tietenkin todella haastava, näen siinä itse myös positiivisia asioita. Perheelle on nyt jäänyt enemmän aikaa, ja Stream -tuotantojen kautta on taas joutunut haastamaan itseään ja opiskelemaan uusia asioita.

Kotona on neljä lasta ja sutinaa riittää. Ville on intohimoinen kokkaaja ja suuressa suosiossa varsinkin lasten ystävien keskuudessa. Kesää kohti kokkailut siirtyvät ulos ja grillissä kypsyy useimmiten hyvää lihaa. Ville on aina ollut yleisliikkuja ilman tavoitteellista kuntoilua. Nyt Korona aikaa kuntosaleilta on löytynyt uusi, mielekäs treenimuoto. Kalastuskortti on hankittu kesää varten. Ensimmäinen hauki lasten kanssa napattu ja siitä tietenkin kokattiin perheelle haukipihvit. Musiikki kulkee yhä vahvasti mukana Villen elämässä.

Oman talon bändihuoneessa on mukava soitella ja bändivirityksiäkin on ilmassa…” Ville myhäilee.

Työkavereiden suusta kuultua:

”Ville on esimerkillisen ahkera ja pedantti työssään ja vaatii samaa myös alaisiltaan. Villen työtä on aina ilo seurata ja esimiehen asemassa sitä saa kerta toisensa jälkeen olla ylpeänä rinta rottingilla kun Ville&co tulee keikalta “kotiin”, lopputulos kun on aina erinomainen.” - Pööki, Tuotantopäällikkö
”On vaan pakko ihailla, millaisella innolla ja sisäisellä palolla Ville työtään tekee. Uusi haaste – antaa tulla vaan. Iso keikka, pieni keikka, helppo keikka, vaikea keikka, kaikki sujuu samalla intensiteetillä ja varmuudella.” - Miika, Asiakkuuspäällikkö
321 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page