top of page
  • Writer's pictureMiika Granholm

Saammeko esitellä - Kimmo
Jokaisella Capital AV:laisella on tärkeä osansa asiakkaiden tapahtumien onnistumisessa, vaikka toiset ulkoapäin katsottuna ovatkin roolissaan muita näkyvämpiä. Haluammekin nyt esitellä heidät, ihmiset kaiken takana. Viimeksi framilla oli asiakkuuspäällikkö Max. Tällä kertaa esittelemme Kimmon, Capital AV:n tuoreimman tulokkaan.

Kimmo aloitti meillä projektipäällikön tehtävissä lokakuun alussa, mutta mikään noviisi hän ei tapahtumakentällä ole. Tämä teinivuosien jäätelökioskin myyjä ja kesäleirien ohjaaja on sittemmin toiminut jo pari vuosikymmentä erilaisissa tehtävissä tapahtumatekniikan ympärillä. Kimmo on ollut ääniteknikko-, valoteknikko- ja pyroteknikko. Hän on toiminut tuottajana ja projektipäällikkönä siinä missä opetustehtävissäkin. Eräs tuottajapesti nousee erityisesti esiin:

”Cheekin viimeinen areenakiertue oli hieno kokemus. Show oli niin pitkälle ja isoksi viety kuin se tässä maassa on mahdollista.”

Kimmon mieleen on elävästi jäänyt myös komennus Vancouverin talviolympialaisiin. Siellä, tuolloin pyroteknikkona toiminut Kimmo yhdessä muun ryhmän kanssa oli mukana järjestämässä spektaakelia, jossa aivan päättäjäisten lopuksi yleisön yllä pomppineet valtavat valaistut ilmapallot räjäytettiin ja näistä lennähti ilmaan seuraavien talviolympialaisten isäntämaan väreissä ollut konfettisade.

”Harmi, että ohjaaja ei saanut tätä enää poimittua TV-kuviin mukaan.”

Kimmo on nähnyt myös neljät Euroviisut aitiopaikalta. Ensimmäisen kerran hän oli mukana pyrotekniikkatiimissä Helsingissä 2007 ja viimeisen kerran Georgiassa vuoden 2010 viisuissa.


Projektipäällikön tehtävässä Kimmo on omien sanojensa mukaan liima eri palikoiden välissä. Työnä on olla linkkinä asiakkaan, teknikoiden ja muiden projektiin osallistuvien sidosryhmien välillä. Perinteinen päivä sisältää tuotannon vaiheesta riippuen kaikkea aikataulujen ja suunnitelmien tekemisestä työn ohjaukseen ja tarvittaessa vaikka kaapeleiden vetämiseen. Työpaikka on milloin toimistolla, milloin keikkapaikalla. Tiivistetysti projektipäällikön tärkein tehtävä kuitenkin on saada asiat onnistumaan.

Alassa Kimmoa kiehtoo kokemuksien ja muistojen tuottaminen ihmisille. Oli kyseessä sitten lanseeraus tai konsertti, joku muistijälki ihmisille aina jää. Toisaalta yleisön reaktiot antavat myös tuottajille ja teknikoille paljon, vaikka nämä eivät yleensä yleisön huomion kohteena itse olekaan. Lisäksi työhön sisältyy myös sitä samaa pientä positiivista keikkajännitystä, kuin esimerkiksi artisteillakin.

”Siinä on sellanen pieni täpinä, kun antaa orkesterin johtajalle lähtömerkin ja pistää show’n käyntiin täpötäydellä Hartwall Areenalla.”’

Vapaa-ajallaan tämä tapahtuma-alan supermies on kuin kuka tahansa perheen isä. Kodin remontointia, rentoutumista ja harrastamista. Viimeisimpänä hankintana on 70-luvulla valmistettu pieni moottoripurjevene, joka tosin Kimmon ohjauksessa on ainakin toistaiseksi vain moottorivene. Viime kesän lyhyet veneilyretket kasvavat ehkä rohkeuden ja taidon karttuessa ensin pidemmiksi päivämatkoiksi ja jossain vaiheessa ehkä jopa yön yli reissuiksi.

Kimmon kollega Ville tuntee miehen jo pidemmältä ajalta. Ville toteaa:

”Kimmo on monessa liemessä keitetty ja vankan kokemuksen omaava monitaituri, jolla ei mene sormi suuhun tiukassakaan tilanteessa.”

Kimmon ja muiden Capital AV:laisten yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.capitalav.fi/yhteystiedot.

287 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page