top of page
  • Liisa Ruuskanen

Saammeko esitellä - Miika Granholm


Nimi: Miika Granholm

Ikä: 33v

Lempiruoka: Pastahommat

Leffa, jota en jaksanut katsoa loppuun asti: Se oli niin huono, että ei nimi jäänyt mieleen

Paras bändikeikka: Ultra Bra Ruisrock 2017

Makea vai suolainen: Ehdottomasti makeaJokaisella Capital AV:laisella on tärkeä osansa asiakkaiden tapahtumien onnistumisessa, vaikka toiset ulkoapäin katsottuna ovatkin roolissaan muita näkyvämpiä. Haluammekin nyt esitellä heidät, ihmiset kaiken takana. Seuraavaksi vuorossa on asiakkuuspäällikkömme Miika Granholm.


Miikan urapolku on ollut alusta lähtien reippaasti nousujohtoinen. Määrätietoisen tekemisen kautta Miika on edennyt kohti vaativampia tehtäviä. Lukioikäisenä ensimmäisen kesätyöpaikan ovet avautuivat isän siivellä inkoolaisesta ravintolasta ja siellä Miika etenikin nopeasti tiskarista baarimestariksi ja myöhemmin Hesburgerilla taas vauhdilla ravintolapäälliköksi. Burgerin paistaminen teki kuitenkin tehtävänsä ja kannusti Miikan takaisin koulun penkille.


Oppisopimuksella Miika opiskeli merkonomiksi. Seuravaksi vuorossa oli tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto ja lopulta vielä opintovapaan turvin tradenomin tutkinto Metropoliassa. Miika työskenteli esimies- ja myyntitehtävissä kolmessa eri yrityksessä, kunnes eteen avautui neljän kuukauden pikavisiitti Capital AV:n projektipäällikkönä. Viime joulukuussa Miika tuli hakemaan työtodistusta Karjalankadulta, mutta lähtikin reissulta asiakkuuspäällikön työsopimus taskussaan.Mitä työsi sisältää?

Asiakassuhteiden ylläpitoa, tarjousten tekemistä, uusien liidien kartoittamista, markkinointia, sisällön tuottamista ja toiminnan kehittämistä.

Mikä on työssäsi parasta? Mistä innostut?

Ideointi ja kehitystyö. Asiakkaiden kanssa toimiminen ja kommunikointi on mukavaa, varsinkin kun tunnistaa, että nyt ollaan samalla aaltopituudella. Onnistumiset toki motivoi aina.

Kuinka AV-alan teknisiä palveluja markkinoidaan ja myydään tänä päivänä?

Inbound - markkinointi on päivän sana. Tavoitteena saada asiakas kiinnostumaan meistä. Palvelun pitää olla löydettävissä ja saavutettavissa kun tarve on. Kun potentiaalisen asiakkaan kiinnostus on herätetty, siihen tulee panostaa sataprosenttisesti.

Mitä uutta Korona aika on tuonut työnkuvaasi, mitä se on sinulle opettanut?

Tämä aika vaatii luovuutta, tarjonnan, sisältöjen ja palvelujen kehittämistä. Nyt ei kilpailla siitä kuka on paras, vaan siitä kuka selviää. Korona-aika on herätellyt toimialaa myös positiivisesti, nyt täytyy olla notkea ja mukautumiskykyinen.

Mies Virtuaalikuoron takana


Viime keväänä, kun maailma pysähtyi, julkaistiin Suomen suurin Virtuaalikuoroesitys ja mies tämän kaiken takana oli Miika Granholm.

Maaliskuussa istuskelin kotona ja aikaahan oli, kun töiden ohella kuorotreenitkin piti lopettaa. Olin vuosia aiemmin nähnyt jenkkiläisen kuoronjohtajan isoja virtuaalitoteutuksia ja päätin, että tehdään oma. Oletus oli, että saadaan koolle noin 100 henkilöä. Lopulta fb-kutsujen kautta Pave Maijasen Pidä huolta -kappaletta oli laulamassa 1120 laulajaa.

Tekninen toteutus opeteltiin ensimmäisessä projektissa kantapään kautta. Miika sai avukseen kolme niin’ikään joutilasta kaveria. Kokoprojektiin meni aikaa reilu kuukausi. Koneet olivat kovilla videomassan käsittelyssä ja eteneminen tapahtui pala kerrallaan. Seuraava projekti, 1075 laulajan Finlandia menikin läpi jo viikossa, kun prosessi oli kertaalleen opeteltu.

Olihan se hieno tunne, kun julkaisupäivän iltana videolla oli 80 000 katselukertaa ja näkyvyys Iltalehdessä, Hesarissa ja uutisissa, Miika myhäilee

Miikan oma musiikillinen ura alkoi neljä vuotiaana, kun innokas kattilan kansien paukuttelija siirtyi pianon ääreen. Musiikkiluokka oli luonnollinen valinta ja kuorotaival alkoi kolmasluokkalaisena Oopperan lapsikuorossa. Cantores Minores -kuoron kautta Miika siirtyi Suomalaiseen poikakuoroon, jonka silloinen rennompi ote kuoromusiikkiin oli enemmän mieleen. Sitä kautta Miika löysi lopulta paikkansa Aventur Showkuorossa, jota alkoi myöhemmin, vuonna 2012 itse johtamaan. Aventur on viihteellinen, ahkerasti keikkaileva showkuoro, joka esittää omaleimaisia sovituksia pop- ja rock-maailman hiteistä.


Vieläkö saamme nähdä uusia Virtuaalikuoron toteutuksia?

Erilaisia pyyntöjä on tullut ja olemmekin tehneet muutamia tilaustöitä mm. valtioneuvostolle, opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä tuoreimpana eräälle suurlähetystölle. Visioita ja houkuttelevia ajatuksia on ilmassa. Tullaan isommin esiin taas, kun tulee tarvetta ja aikaa löytyy.

Tällä hetkellä Miikan päivät täyttyvät työstä ja perhe-elämästä, jota sulostuttaa kaksivuotias tytär. Aventurin kanssa aloitetaan treenit ja lähdetään taas keikoille, kun covid helpottaa. Virtuaalikuorolle Miika loi oman sivuston virtuaalikuoro.com. Sinne on koottu myös muita suomessa toteutettuja virtuaalikuoroesityksiä.”Miika on kaikin puolin huipputyyppi. Siitä, kun ollaan pieninä kuoropoikina laulettu yhdessä joululauluja ollaan kuljettu pitkä matka tämän hetken virtuaalimaailmaan! Miika yllättää osaamisellaan joka päivä ja on vahva osa tiimiä!” - Miikan kollega, asiakkuuspäällikkö Max Lapinsuo-Sylwén


HS 18.4.2020: Miika Granholm pyysi suomalaisia laulamaan Pave Maijasta kännykkävideoilla – Tältä kuulostaa yli tuhannen laulajan nettikuoro:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006478486.html


224 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page